Кои бебешки колички са по-добри ? Помогнете ми да избера бебешка количка.

Кои бебешки колички са по-добри ? Помогнете ми да избера бебешка количка. Това са често срещани въпроси, които задават клиентите ни.

Повечето съвременни колички си имат всичко необходимо и са комфортни за използване. Все пак, искаме да ви предложим списък с най-важните неща, които да вземете предвид при избора си.

Четири или три колела – триколките като цяло са много по-маневрени от бебешките колички с четири колела. Те обикновено са с големи колела, което им позволява по-лесно да преодоляват неравностите на терена. Все пак, производителите не са ги създали за родните улици с огромни дупки и триколките може да ви подведат при големи дупки или високи тротоари. Бебешките колички с четири колела за значително по-стабилни, макар и да изискват малко повече място за на направят завой. При всички случаи по-голямото колело и при двата вида колички придава по-голяма стабилност.

Позиция на бебето/ детето – напоследък все повече производители изнасят позицията на детето по-нависоко, за да може то да вижда повече неща и да не се налага непрекъснато да гледа нагоре. Пионер в това направление са Stokke, където детето е максимално позиционирано нагоре. Това помага и на майката, защото не е необходимо тя да се навежда когато оправя нещо по бебето и да натоварва кръста си.
Възможност бебето да гледа напред – избирайте колички, при които седалката може да се обръща по-посока на движението. Когато бебето е малко вие ще предпочитате то да гледа към вас за да го наблюдавате, да можете лесно да му подавате играчка или вода. То също е по-спокойно като вижда близък човек. След като бебето порасне и стане на 6 до 9 месеца, ще му стане скучно и ще извърща все настрани. Дошъл е момента да го обърнете напред и с интерес да разглежда заобикалящия го свят.

Облегалката на детската количка да пада – това е професионален жаргон, който означава облегалката на летния вариант на бебешките колички да може да се спусне до почти хоризонтално положение. Когато сте на разходка и на бебето му се доспи, трябва да може да му осигурите комфортно легнало положение. Не всички колички предлагат падане на облегалката до хоризонтално положение. При някои модели може да я свалите на 45 градуса, а при други въобще не може да се променя нейния наклон.

Сгъване – често ще ви се налага да сгъвате количката и да я слагате в багажника на колата си. Важно е да проверите дали избрания от вас модел се сгъва лесно и дали ще пасне на багажника на вашия автомобил. Със сигурност не искате като сложите бебешката количката в багажника да се окаже, че няма място за нищо друго. Някои варианти на комбинирани колички предлагат въможност бебешкото кошче за автомобил да се сложи на рамата на количката. Това е практично, защото няма нужда да носите обемистия бебешки кош когато излизате на разходка с колата или отивате на гости. Все пак имайте предвид, че не се препоръчва продължителното седене на бебето в кошче за автомобил.
Багажно отделение – често ще ви се налага да пазарувате докато разхождате вашето бебе. Изберете колика, която има достатъчно голямо багажно отделение. То никога няма да ви стига, но ако е много малко ще трябва да носите покупките на ръка и да бутате количкато, което не е много удобно. Освен покупки ще трябва да оставяте някъде неща като мобилни телефони, чаша с кафе или бира, шише с мляко или вода.

Дръжки – трябва да са удобни и да може да регулите тяхната височината. Някои колички позволяват да ги поставяте в хоризонтално или вертикално, което е допълнително удобство. По-комфортно е да имате и спирачки на дръжките за да задържате по-лесно количката при по-големи наклони.

Аксесоари – които ако не са в комплекта, ще трябва да купите отделно. Зъдължително имате нужда от дъждобран, защото поне веднъж ще ви завали докато се разхождате. За зимния период много практично е да имате зимно чувалче или удобно бебешко одеалце за да предпазите бебето от студа. През лятото трябва да защитити бебето от жилещи насекоми, което може да направите с устройство против комари закачащо се на количката или с мрежест комарник. Някои модели бебешки колички имат и чанти като аксесоар, но това не е особено важно.

Гаранция и сервиз – внимателно разпитайте за гаранционния срок на избрания от вас модел бебешки колички. Вносителите определят различни срокове обикновенно между 6 месеца и 1 година. Не сте застраховани, че няма да се счупи някое колело или количката да даде някакъв друг дефект. Изберете модел, който има максимално дълга гаранция и има сервиз във вашия град. Потърсете информация в интернет дали няма оплаквания от сервиза на избраната от вас марка.

Тапицерия – тапицерията на вашата количка рано или късно ще се замърси и ще трябва да я свалите и изперете. При някои модели колички това е трудно и дори изисква да използвате отверка. Избирайте бебешки колички с тапицерии, които по-малко запарват през лятото и позволяват на кожата на бебето да диша.
Застопоряване на предните колела и спирачки – често ще ви е по удобно да застопорите предните колела, за да не могат да завиват. Проверете дали това става лесно и удобно. Изпробвайте и механизмите на спирачките, за да се убедите, че се включват комфортно и бързо.

Колан и предна рейка – при всяко слагане и сваляне на бебето от количката ще му поставяте колана. Проверете дали това е направено лесно и удобно, и дали колана хубаво обезопасява бебето. Някои модели бебешки колички имат рейка, която минава пред бебето. Това от една страна му дава възможност да се хване за нея, но ако рейката не е подвижна ще ви е по-трудно да го поставяте и сваляте.

Плащане – проучете различните варианти за разсрочено плащане. Купуването, особено на комбинирана детска количка, е сериозно натоварване на семейния бюджет. Може да използвате отложено плащане, което оскъпява с 14-15% на годишна база. Ако платите на 6 вноски през първите месеци, оскъпяването не намалява наполовина.
Трудно е да намерите модел бебешка или детска количка, която да отговаря на всичките критерии. Преценете, кое е най-важно за вас и се концентрирайте на тях. За теглото на количката, колкото по-малко разбира се е по-добре. Много семейства си взимат по две колички – едната е стандартна, по-солидна и по-здрава за разходки навън, а другата е лека детска количка – по удобна за молове или пътуване.

 

продукти на вашето внимание